sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kirjolohi uunissa

Perjantaina oli paikallisessa kaupassa kokonainen kirjolohi tarjouksessa. Tänään lämmitettyämme leivinuunin laitoimme lohen uuniin kypsymään.

 Kuivaa kala talouspaperilla, itse mielelläni huuhtelen kalan vedellä. Rouhi suolaa ja pippuria kalan sisälle. Laita uunin kestävään vuokaan/pellille ja paista uunissa noin 200 asteessa kunnes kala on kypsä. Riippuu ihan kalan koosta. Tämä kala taisi olla vähän reilun kilon ja oli uunissa puolisen tuntia.

 Kalan lisukkeena oli cole slow salaattia. Siihen tulee porkkanaa raastettuna, pilkottua valkokaalia, 2-3 rkl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa. Lisäksi majoneesia 2-3 rkl, ranskankermaa 0,5dl-1dl, suolaa ja pippuria.
 Cole slown lisäksi meillä oli tänäänkin kotitekoisia ranskalaisia.


Jälkiruoaksi otettiin pakkasesta mansikoita. Vatkattuun kuohukermaa lisätään mascarpone tuorejuustoa noin puoli purkkia. Hyvää marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti