maanantai 21. joulukuuta 2015

Jouluksi silliä

Laitoin juuri jouluksi sillin jääkaappiin tekeytymään. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Itse tehty silli lyö kaupan sillit laudalta, mutta koska on raa'asta kalasta kyse niin tähän käytettävän sillin tulee olla suolattu, etikkaa oltava riittävästi ja keittiöhygieniasta on huolehdittava (puhtaat astiat ja kädet), ja silli on säilytettävä jääkaapissa.

  • 4 sillifilettä (käytin Boy suolattua silliä)
  • 2-3 punasipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 nippu tilliä (tulisi olla melko paljon)
  • 8-10 kokonaista maustepippuria
  • 10-15 kokonaista valkopippuria
Liemi
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 dl sokeria

  1. Keitä liemi ja anna jäähtyä.
  2. Murskaa pippurit mortelissa ja sekoita liemeen.
  3. Leikkaa sillifileet noin 1,5-2 cm leveiksi "haarukka" paloiksi.
  4. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa myös porkkanat ohuiksi siivuiksi. Leikkaa tilli.
  5. Vuorottele silli, sipulirenkaat, porkkanasiivut ja tilli lasipurkkiin. Kaada liemi päälle, liemen tulee peittää sillit.
  6. Laita kansi päälle ja anna olla jääkaapissa noin 3 vuorokautta.


 Kattilassa etikka-sokeriliemi, mausteeksi tulee mauste- ja valkopippuria murskattuna.

 Sillin joukkoon tulee punasipulia, porkkanaa ja tilliä.

Nyt silli saa tekeytyä jääkaapissa kolme vuorokautta. Tärkeää että silli on koko ajan kylmässä.

2 kommenttia:

  1. Onhan siinä paljon työtä, mutta on varmaan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo loppujen lopuksi isotöinen ole. Liemi on helppo tehdä ja itsestään tuolla jääkaapissa maustuu.

      Poista