...eli sahramipullia leivoin tänään. Sahramiin opin ruotsinvuosinani. Aluksi vierastin sahramin makua, mutta vuosien saatossa opin siitä tykkäämään.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Vähän tein erilailla, sokeria laitoin vähemmän (1,5dl) ja jätin appelsiinin kuoren pois mantelimassasta. Puolesta taikinaa tein perinteisiä sahramipullia ja puolesta mantelimassalla täytettyjä.
Mantelimassalla täytettyinä. Täytteeseen tuli voita ja mantelimassaa. Mausteeksi voi laittaa vielä appelsiinin raastettua kuorta.
Lussekatter ilman rusinoita. Jokaiseen pullaan kuuluisi kaksi rusinaa, mutta unohdin ostaa. Makuunhan se ei vaikuta, olisi vain kivemman näköinen rusinoiden kanssa.
Ompa herkullisen näköisiä, ja varmaan myöskin makuisia, sahrami on kuulemma yksi maailman "kalleimpia" mausteita kilohinta on "huimaava"
VastaaPoistaOlen joskus käyttänyt kurkumaa sahramin sijasta, siinä on samatapainen väri.
VastaaPoistaPuoli grammaa (0,5gr) maksoi yli 3 euroa, joten tuleehan siinä aikamoinen kilohinta. Sahramissa on omanlaisensa maku, kurkuman makua en muista. Ruotsissa käytetään sahramia mausteena aika paljon, etenkin leipomisessa mutta myös kalaruoissa.
Poista