Minulla on ollut paketti ruusukaalia jääkaapissa jo jonkin aikaa. Nyt piti niistä jotain keksiä ennen kuin menevät pilalla.
2 annosta
250 grammaa ruusukaalia
1 kananmuna
½ dl kermaa
½ dl juustoraastetta, mielellään voimakkaan makuista
½ tl sambal oelek
suolaa ja pippuria
Sulata pakastettu tai keitä tuore ruusukaalia muutaman minuutin ajan ja laita sitten uunivuokaan. Sekoita kananmuna, kerma, juusto ja mausteet ja kaada ruusukaalin päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
Minä laitoin vielä lisämausteeksi paketin paistettua pekonia. Jos pekonia tai kinkkua laittaa joukkoon niin silloin ei tarvitse suolata ollenkaan. Niin ja Sambal Oelekia minulla ei ollut, enkä korvannut sitä millään muulla mausteellakaan.
Tota voisin kokeilla, ruusukaali on usein tarjouksessa Lidl;issä
VastaaPoistaOletko muuten koskaan tehnyt "Skagen rör;iä joka on saman tyyppinen kuin"Gubbröra" mutta sillin sijasta katkrapua, tai muuta äyriäistä?
Skagenröra on kyllä hyvää. Ruotsissa asuessa sitä välillä tein. Täällä sisämaassa ei saa kunnon katkarapuja, ovat usein vetisiä ja mauttomia, joten skagenrörastakaan ei tule hyvää.
PoistaLidl:ssä on niittä syväpakastettuja jättikatkoja, ne vois olla hyviä siinnä, ajattelin kokeilla Jouluksi.
VastaaPoista