perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kermassa haudutettua haukea

Edellisestä Metsäkartanon vierailusta jäi mieleen kermassa haudutettu hauki, se oli huiman hyvää. Tänään päätimme kokeilla jos samainen ruoka onnistuisi kotona.

 Aluksi pilkottu sipuli paistetaan voissa, siihen lisätään kermaa n 1dl ja puoli purkkia ranskankermaa. Maustetaan suolalla. Haukifileet laitetaan uunivuokaan, päälle ripotellaan parmesanjuusto raastetta. Lopuksi sipuli-kerma kastike kaadetaan päälle. Paistetaan uunissa noin 200 asteessa 20-25 minuuttia.
 Onnistui! Tätä voin suositella. Oli lisäksi helppo tehdä.

 Tällä kertaa Oskulainen valtasi isännän tuolin ja isäntä joutui etsimään toisen tuolin jossa katsella telkkaria.

1 kommentti:

  1. Hauki on kalana nykyjään vähemmän arvostettu, mutta kyllähän siitäkin saa herkullista, kun saa sen "ruodottomaksi", ja maustaa.
    Itse tein joskus aikoinaan hauki,lohi,katkarapu-pullia, tein ne niin kuin jauhelihaksi, ja suurin osa oli haukea, en muista suhdetta, siinä oli kanamunaa sideaineena, ja tietty mausteita. Paistoin ne ulkona grillin sivukeittimellä, eli siis "uppopaistoin" ne kullankeltaisiksi, ja olivat tosi hyviä päältä rapeita, ja sisus suussa-sulavan herkullista.

    VastaaPoista