Tässä on näköjään vierähtänyt pari viikkoa edellisestä postauksesta. Ruokaa olen toki laittanut, ja kuviakin ottanut. Illat ja viikonloput ovat vain olleet niin kiireisiä että blogin päivitys on jäänyt kakkossijalle. Nyt näyttäisi siltä että elämä hieman rauhoittuu.
Minun kolmesta kesäkurpitsan taimesta on tullut runsaasti satoa. Lähes joka ateriassa on ollut kesäkurpitsaa viime viikkojen ajan.
Kesäkurpitsapasta ja kastike lämminsavulohesta. Lohikastikkeeseen tuli lämminsavulohta, sipulia, hieman kermaa ja ranskankermaa. Mausteeksi suolaa, riippuen lohen suolaisuudesta. Lisukkeena kesäkurpitsapastaa. Juustohöylällä höylätään kesäkurpitsasta pitkiä liuskoja, jotka veitsellä leikataan kapeammiksi suikaleiksi. Paistetaan pari minuuttia voissa paistinpannulla.
Sosekeitto, jossa kesäkurpitsaa, kukkakaalia, philadelfiajuustoa ja voita. Mausteeksi suolaa.
Marjastaminen, marjojen puhdistus ja pakastaminen ovat vieneet paljon aikaa ja energiaa. Onneksi marjoja on pakkasessa nyt riittävästi ja voin käyttää vapaa-aikani muuhun. Mustikoita pakastin vain sankollisen. Ovat tänä vuonna niin huonolaatuisia, eivätkä erityisen hyviä. Omasta maasta mansikoita tuli lähinnä syöntimarjoiksi. Talven varalle ostin kaksi laatikkoa Lieksalaisia Meriläisen tilan mansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti