sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tulinen jauhelihakeitto

Edellisessä postauksessani mainitsemani sivusto Under vårt tak on aivan huippu. Tänään tein jauhelihakeiton heidän ohjeen mukaan, ja siitä tuli todella hyvää. Hieman jännitin että tykkäisinkö siitä, kun kookos ei ole suurimpia suosikkejani (vaikka sitä ajoittain käytänkin). Täältä löytyy alkuperäinen ohje.  Hivenen maustoin eri tavalla, meidän kahverista kun ei kaikkia mausteita löydy ja pippurin koin turhaksi kun laitoin Chiliä aika paljon.

Keittoon tulee

400-500 gr jauhelihaa
125 gr pekonia
1 sipuli
2 porkkaanaa (raastettuna)
700 gr murskattuja tomaatteja (laitoin 2 purkkia)
5 dl kookosmaitoa
2-3 valkosipulin kynttä
Chiliä oman maun mukaan
Cayennepippuria
Kourallinen persiljaa
Kourallinen basilikaa
Suolaa

Kuullota sipuli ja porkkanaraaste kookos- tai oliiviöljyssä. Lisää pekoni paloina, sekä jauheliha. Paista kunnes jauheliha on kypsää. Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja mausteet sekä persilja- ja basilikasilppu. Anna kiehahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.




1 kommentti:

  1. tämä ruoka täytyy tehdä tänään aineet ovat hyviä, lisään ainoastaan inkivääriä näiden lisäksi.

    VastaaPoista