Vaikka ollaan vasta syyskuussa niin meillä tuoksuu jouluisesti piparkakku. Jouluntuoksu tulee piparkakkugranolasta. Kananmunia on syöty joka aamu jo joitakin viikkoja, joten jotain muuta tekisi aamupalalla mieli. Huomenna aamupalalla syömme kreikkalaista jogurttia ja granolaa. Alkuperäinen ohje löytyy
lesscarbs blogista.
- 1 kanammunanvalkuainen
- 50 g manteleita
- 50 g hasselpähkinöitä
- 20 g kuorittuja sesaminsiemeniä
- 50 g normaalisuolaista voita
- 70 g mantelijauhoja (hieman reilu 1,5 dl)
- 70 g kookoshiutaleita(hieman reilu 1,5 dl)
- 4(-6) tl piparkakkumaustetta
- hyppysellinen suolaa
Hakkaa mantelit ja pähkinät paloiksi, sekoita ne muihin kuiviin aineksiin. Vatkaa kananmunanvalkuiainen kuplivaksi ja sekoita se kuivien aineksien joukkoon. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina ja sekoita kunnes taikina on tasainen. Muotoile taikinasta pallo.
Murenna pallosta palasia pellille. Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa 15-20 minuuttia 3-5 minuutin välein sekoittaen. Sekoita varoen ettei palaset murene liian pieniksi.
Säilytetään kannellisessa purkissa jääkaapissa.
näyttää hyvältä kokeiltava .
VastaaPoistaTämä ei ollut niin hyvää kuin inkiväärillä ja lakritsalla maustettu granola. Piparkakkumausteesta jäi suuhun vähän kitkerä maku. Jos taikinan joukkoon sekoittaisi pari ruokalusikallista hunajaa niin voisi olla parempaa.
Poista