lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannussilli ja gubbröra

Tavanomaisesta poiketen emme grillanneet lihaa tai makkaraa juhannusiltana. Sen sijaan loihdin meille herkullisen kala-aiheisen aterian, jossa silli esitti pääosaa.

Lasimestarin silli (inlagd sill). Tätä reseptiä käytin, erittäin helppo tehdä ja herkkulista. Lyö laudalta kaikki valmissillit.

Gubbröra (en tiedä suomalaista nimeä) on erityisen herkullista näkkileivän päällä. Siihen tulee 2 matjesillifilettä, kaksi kovaksi keitettyä kananmunaa, punasipulia ja tilliä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Oikeastaan gubbröraan käytetään anjovista, mutta tässä ohjeessa oli käytetty matjesilliä.

Lisäksi joukkoon sekoitetaan noin 1dl majoneesia ja 1dl ranskankermaa.

                                      Herkkua. Parhaimmillaan näkkilevän päällä.

Savustettua siikaa, lasimestarinsilliä (itse tehtyä), kylmäsavulohta, piparjuurikastiketta, oliiveja, paprikaa ja varsiselleriä. Varsiselleri ja paprika olivat hyviä piparjuurikastikkeeseen dipattuna.

2 kommenttia:

  1. Gubbröra on googlen mukaan ukkokokkeli tai äijämössö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gubbröra kuulostaa ainakin minun korvassa paremmalta.

      Poista