torstai 15. lokakuuta 2015

Angus pihvikarjan lihaa

Sain mahdollisuuden ostaa angus rotuisen pihvikarjan luomulihaa. Siitä pitikin heti kokeilla tehdä jauhelihapihvejä. Niistä tuli erinomaisen hyviä. Tein taikina samalla ohjeella kuin nämä lihapullat, mutta en käyttänyt mozzarella juustoa. Lisämausteeksi laitoin valkosipulia ja nestesavua (liquid smoke).

 Kaupan lihoissa on usein hieman epämiellyttävä haju ja jauheliha on vetistä. Tämä liha oli lähes täysi hajuton ja kiinteä. Maku ja konsistenssi oli ihan eri luokkaa. Tuli jopa mieleen että joskus voisi kokeilla Tartar pihvejä, vaikka raaka liha ruokana ei ole tähän saakka herättänyt mielihaluja.


 Leivinuuni oli juuri lämmitetty ja siinä oli kunnon lämpö. Joten kokeilin pihvien paistamista uunissa.  Hyvin onnistui ja kaikki paistinkäryt menivät hormin kautta ulos.

Lisukkeena coleslaw salaattia ja valkokaalimuhennosta. Päälle ripottelin paistettua pekonia .


1 kommentti: