sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Pulled chicken

...eli nyhtökanaa söimme tänään iltaruoaksi. Tein oman tomaattikastikkeen, ja käytin broilerin koipireisiä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Jonkin verran olen ohjetta muuttanut sen mukaan mitä ruokatarvikkeita kaapista löytyi. Hyvin onnistui ja hyvälle maistui.

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä
1 purkki tomaattimurskaa
1 dl vettä
0,5 dl omenaviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia
2 rkl jauhettua inkivääriä
1-2 rkl hunajaa
2 rkl japanilaista soijaa
1/2 rkl paprikajauhetta
1-2 rkl nestesavua (liquid smoke)
suolaa ja pippuria
Lisäksi
3 broilerin koipireisiä
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kaikki muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen liedellä noin 20 min. Ruskista broilerin koipireidet öljyssä. Laita ne uunipataan ja kaada tomaattikastike päälle. Kypsytä uunissa n 170 asteessa noin kaksi tuntia. Noin tunnin jälkeen ota pata ulos uunista ja puhdista luut ja nahat pois. Sekoita lihat ja kastike keskenään ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää. Laita pata takaisin uuniin vielä tunniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti