Iltaruoaksi tein leivinuunissa kalapataa.
Päivällä paistetusta kirjolohesta otin "romppeet" ja laitoin pataan. Tästä olisi tarkoitus tulla kalalientä.
Lisäsin ehkä litran verran kuumaa vettä, ja laitoin uuniin muhimaan. Noin tunnin verran annoin olla uunissa, jonka jälkeen siivilöin liemen kulhoon. Kalaromppeet heitetään pois. Kaada liemi takaisin uunivuokaan/kattilaan (jos keität liedellä).
Lisää liemeen porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, valkokaalia ja sipulia (puuttuu kuvasta). Laita kansi päälle ja takaisin uuniin. Anna hautua kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää pataan kala ja suolaa (tänään käytin päivällä paistetusta kirjolohesta jäljelle jääneet lihat). Lisää pataan myös reilu loraus kermaa (ehkä noin 1dl) ja muutama reilu nokare voita. Laita pata vielä uuniin hautumaan hetkeksi (noin 20-30min).
Valmis pata
Tuli erinomaisen herkullista ruokaa. Mausteeksi riittää pelkkä suola.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti