perjantai 24. lokakuuta 2014

L'Entrecote a la Nanna

Perjantai-ilta ja vähän enemmän luksusta. Paikalliselta lihatiskilltä löytyi entrecote pihvejä. Tosin eivät olleet riittävän marmoroituneita, eli rasvaa oli liian vähän.  Mutta hyvälaatuista ja hyvää lihaa se oli silti. Kunnon entrecotessa tulisi kuitenkin olla kunnon rasvarantu reunalla ja lihassakin tulisi olla rasvajuonteita. Pihvit olivat olleet valmiissa öljymarinadissa eilisestä saakka.

 Perunaa syödään tosi harvoin. Appiukon vierailun jäljiltä jääkaapista löytyi pussillinen perunoita. Niistä teimme "ranskalaisia".
Eli tee perunoista lohkoja/tikkuja. Laita väljästi pellille, päälle oliiviöljyä ja suolaa, sekoita. Paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat rapean kullanruskeita.

Kastikkeena bearnaise, ihan hyvää, on tosin valmiskastike. Vielä jokin päivä teen sen itse alusta alkaen. Sitä päivää odotellessa...

Muina lisukkeina perussalaatti fetajuuston kanssa ja uunissa paahdettuja sipulirenkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti