sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Hirvipata

Pakkasessa oli vielä muutama pieni pala hirvenlihaa viime vuodelta. Niistä tehtiin tänään hitaasti kypsytetty pataruoka.

Hirvenliha on kovin rasvatonta ja siitä tehdyt ruoat kaipaavat rasvaa. Esimerkiksi pekonia tai rasvaista sianlihaa kannatta lisätä joukkoon, erityisesti pekoni antaa hyvän makulisän.

 Eilen illalla leivinuuni oli niin kuuma että paistoin pekonit valmiiksi. Näin ei tule sisälle paistokäryjä kun ne menee hormin kautta ulos, eikä tule rasvaroiskeita.
 Lihasta poistetaan lihakalvot, ja paloitellaan halutun kokoisiksi paloiksi. Sitten paistetaan voissa kuumalla pannulla niin että pinta ruskettuu. Laita paistetut lihapalat uuninkestävään vuokaan, huuhtele pannu kuumalla vedellä ja kaada se lihojen päälle. Lisää vuokaan rapeaksi paistettuja pekonipaloja, porkkanaa siivutettuna, lanttukuutioita, sipulia, suolaa ja pippuria. Lisää vielä vettä sen verran että lihat peittyvät, kansi tai folio vuoan päälle. Hirvenliha vaatii pitkän kypsennysajan, muuten se jää helposti sitkeäksi. Eli uuniin noin 100-120 astetta vähintään 10 tuntia, mitä pidempään sen parempaa.
 Hirvelihapata tarjoiltiin tänään salaatin ja kukkakaalimuhennoksen kera. Kukkakaalimuhennokseen tulee keitettyä kukkakaalia (tai uunissa haudutettua), suolaa, reilu voinokare ja halutessa loraus kermaa.
Jälkiruoaksi President briejuustoa, jotain sinihomejuustoa ja päärynää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti