Bearnaisekastikkeeseen tulee 300gr voita, 4 kananmunan keltuaista, 1-2 rkl punaviinietikkaa (laitoin 1,5rkl), 2 rkl ranskankermaa, 2rkl tuoretta rakuunaa ja persiljaa hakattuna, suolaa ja pippuria.
Paikallisesta kaupasta ei löytynyt tuoretta rakuunaa, joten laitoimme kuivattuna ja se toimi ihan hyvin (ehkä pari ruokalusikallista, laita ensin vähemmän ja maistele), tuoretta persiljaa laitoin myös sen pari ruokalusikallista.
Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Erota keltuaiset valkuaisista. Laita keltuaiset korkeaa astiaan, lisää punaviinietikka ja ranskankerma. Laita sauvasekoitin astiaan ja käynnistä se. Lisää sulanut voi hitaasti koko ajan sekoittaen (älä lisää kattilan pohjalla olevaa valkoista maitoproteiinia) kunnes kaikki on hyvin sekoittununeet keskenään ja kastike on paksua. Mausta rakuunalla, persiljalla, suolalla ja pippurilla (unohdin pippurin).
Ylijääneistä valkuaisista tein marenkiakakkua varten pohjan. Se paistuu parhaillaan uunissa. Mies täytti pari viikkoa sitten 40v eikä ole vielä saanut synttärikakkua.
Kyllä "ruokaisa" iltapala varmaan hyvän makuinen etenkin se kastike, en ole tehnyt sitä koskaan itse (muistaakseni) Bearnaise ja Hollandaise ovat hyviä kastikkeita.
VastaaPoistaHyvä että teit myös 40 vuotiaalle synttärikakun, eikä mennet valkuaiset "hukkaan"